Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 02. 2013. 13:59 >> 13:54
1

„AFLATOKSIN“

Ministrica zdravlja Srbije: Nema razloga za paniku

Ministrica zdravlja Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila da sada ne postoji nijedan argument da bi to ministarstvo i zdravstvene službe imale razloga za paniku zbog sumnje da u mlijeku i mesu postoji kancerogeni aflatoksin.

Djukić Dejanović je poručila gradjanima da nema mjesta za paniku, ali je naglasila da treba biti obazriv sa obzirom na parametre o aflatoskinu koji stižu iz zemalja u okruženju.

Ona je istakla da su granice prisustva alfatoksina u mleku u Srbiji mnogo niže nego u drugim zemljama, kao i da se čekaju rezultati superanalize koji treba da stignu iz holandske referentne laboratorije.

"Ja pijem mlijeko, a građani moraju sami da procijene da li će piti mlijeko ili ne. Kumulativni efekat je mnogo važniji od toga da li će neko popiti danas času mlijeka ili ne", rekla je Đukić Dejanovć novinarima.

Minstarka je podsjetila da utvrđivanje kvaliteta mlijeka nije u nadležnosti ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније