Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

26. 06. 2021. 08:52 >> 08:53
5

GENERAL VITALE SAOPŠTIO

NATO i Srbija sarađuju jače nego što građani vide

Šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Tomazo Vitale izjavio je da je saradnja tog saveza i Srbije mnogo jača i razvijenija nego što građani u Srbiji vide.


"Jedan od razloga za to je i velika količina dezinformacija, protiv kojih se borimo činjenicama i našim zajedničkim vrijednostima, transparentnim pristupom i konkretnim mjerama", rekao je Vitale za list Blic.

On je podsjetio da se ove godine navršava 15 godina od pridruživanja Srbije programu NATO-a Partnerstvo za mir.

Istakao je da NATO u potpunosti poštuje odluku Srbije da se ne učlani u taj savez, ali kako je dodao, NATO i Srbija i dalje mogu da sarađuju, i to je ono što rade.

"Naše partnerstvo je dobro razvijeno i odvija se u više domena: političkom, vojnom, naučnom. Do sada smo postigli značajne rezultate", naveo je Vitale.

Prema njegovim riječima, praktična saradnja se dopunjuje političkim dijalogom na svim nivoima, što se moglo vidjeti i kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u maju posjetio Brisel.

"Ovo je suštinski element odnosa NATO-a i Srbije i ključni faktor za jačanje obostranog razumijevanja i povjerenja. Generalni sekretar Stoltenberg je pohvalio ličnu posvećenost predsjednika Vučića partnerstvu Srbije s NATO-om i ponovo potvrdio dugoročnu posvećenost NATO-a jačanju stabilnosti širom Zapadnog Balkana, čemu takođe doprinosi Kfor", istakao je Vitale.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније