Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

23. 02. 2022. 20:03 >> 20:04

ZBOG KORUPCIJE

USKOK: Optužnica protiv više bivših državnih funkcionera

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) podigla je optužnicu protiv 27 osoba, među kojima je više bivših državnih funkcionera, zbog korupcije, objavljeno je u Zagrebu.

Prvooptužena je nekadašnja uzdanica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), bivša državna sekretarka i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, a među optuženima su bivša HDZ ministarka Gabrijela Žalac i nekadašnja pomoćnica ministra privrede Ana Mandac.

Mediji spekulišu da je upravo zbog iskaza Ane Mandac, u subotu uhapšen tada još aktuelni ministar građevine Darko Horvat (HDZ) koji je osumnjičen da je zloupotrijebio položaj dok je bio ministar privrede 2018.

Optužnica tereti Rimac i ostale za niz zloupotreba povezanih sa poljoprivrednim podsticajima, podrškom za preduzenike, zapošljavanje i sredjivanje državnih ispita od 2017. do 2020.

Među optuženima su i bivša HDZ-ova gradonačelnica Gračaca Nataša Turbić i nekadašnja šefica kabineta ministarke poljoprivrede, Ružica Njavro, kao i više preduzenika koji su, prema optužnici, podmićivali prvooptuženu da bi dobili različite protivusluge.

Optužnica je podnijeta Županijskom sudu u Zagrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније