Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

02. 03. 2022. 14:56 >> 14:57
3

PREMA I IZ MOSKVE

EU nema instrumente da spriječi letove Er Srbije

Evropska unija (EU) nema instrumenata kako bi spriječila da Er Srbija sprovede letove prema Moskvi i natrag, rečeno je novinarima u Briselu, objavila je Slobodna Evropa.

"U skladu sa našim mjerama neće biti moguće da jedna ruska kompanija prodaje avionsku kartu iz Moskve do Beograda i od Beograda do Brisela. Međutim, ukoliko Srbija ne uskladi njenu politiku, onda bi Er Srbija mogla da prodaje te karte jer mi nijesmo produžili mjere za eksteritorijalnost", objasnio je novinarima jedan stručnjak u Evropskoj komisiji.

Kako su objasnili eksperti iz Evropske komisije, briselske institucije misle da je neprikladno da u ovom trenutku, sprovedu takozvano "proširavanje eksteritorijalnosti mjera".

Zbog agresije Rusije na Ukrajinu prekinut je vazdušni saobraćaj većine evropskih zemalja sa Rusijom. Srpska nacionalna kompanija Er Srbija i dalje ima letove od Beograda do Moskve.

Potvrđeno je u EU da se od svih trećih zemalja traži da se usklade sa mjerama EU koje se odnose na zatvaranja važdušnog prostora za Rusiju, te da su skoro sve zemlje to učinile, osim Srbije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније