Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М.

14. 11. 2023. 11:56 >> 11:56

VELIKA HOČA

Istraga zbog paljenja zastave Srbije na Kosovu

Policija je potvrdila da je u Velikoj Hoči zapaljena državna zastava Srbije na jarbolu iznad spomenika nestalim i ubijenim Srbima u opštini Orahovac i da je zbog tog incidenta počela istragu protiv nepoznatih osoba.

U svom redovnom dnevnom izvještaju navodi se da su policajci izašli na lice mjesta i da je o slučaju obaviješten i tužilac, javlja Radio-televizija Srbije.

Na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije te opštine tokom 1998. i 1999. godine.

"Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odolijeva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila“, saopštila je Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je najavila da će sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novu trobojku, „kao što smo i svaki put do sada obnavljali i gradili ono što Kurtijevi ekstremisti pale i ruše“.

Pozvala je međunarodne predstavnike i misije koje djeluju na prostoru Kosova da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči i da sa tog mjesta pošalju jasnu poruku da su takvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na Kosovu nedopustivi.

„Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima“, zaključuje Kancelarija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније