Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2014. 13:24 >> 13:23
4

ZBOG SILOVANJA

Kosovo traži tribunal za Srbiju

Zamjenica premijera Kosova, Edita Tahiri kaže da je pokrenuto potpisivanje peticije kojom će se od Savjeta bezbednosti UN tražiti osnivanje tribunala za Srbiju.

 

Prema njenim riječima, taj tribunal bi trebalo osnovati zbog silovanja koja su vršili pripadnici srpskih snaga na Kosovu tokom rata na tom području krajem devedesetih godina.

Tahiri rekla je da je osnov za osnivanje tog suda Rezolucija 2106 o zaštiti žena nastradalih tokom rata, koju je Savjet bezbjednosti UN usvojio 2013.

"Ova rezolucija nam daje osnov da pripremimo tu peticiju i da je uputimo Savjetu bezbjednosti UN", rekla je Tahiri za Radioteleviziju Kosova.

Peticija je najavljena uoči odlučivanja u Skupštini Kosova o formiranju Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније