Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

05. 02. 2024. 12:19 >> 12:19
Čitaj mi:

ANALIZA PODATAKA

Godišnji odmor ne može priuštiti 55 odsto Makedonaca

Više od polovine Makedonaca ne može sebi da priušti godišnji odmor, pokazala je analiza statističkog portala "Landgeist" na osnovu podataka Eurostata. Prema toj analizi, kako je prenijela agencija MIA, 55 odsto stanovnika Sjeverne Makedonije ne može sebi da priušti jednonedeljni odmor van mjesta stanovanja.

Dodaje se da su od Sjeverne Makedonije u Evropi gori Albanija, gdje 58,3 odsto građana ne može da ode na odmor, Turska (60,8 odsto), Rumunija (62,5 odsto), Crna Gora (67,2 odsto) i Kosovo (69 odsto).

U Grčkoj, prema analizi portala "Landgeist", 48,8 odsto građana ne mogu da priušte godišnji odmor, u Bugarskoj 43,8 odssto, u Srbiji 43,6 odsto, Hrvatskoj 41,7 odsto, a u Sloveniji 16,7 odsto.

Odmor duži od nedelju dana u toku godine najviše sebi mogu priuštiti stanovnici Luksemburga gdje samo 7,6 odsto nema takvu mogućnost, u Norveškoj (7,9 odsto), Švajcarskoj (8,4 odsto) i na Islandu (8,6 odsto).

Na odmor ne može da ode 21,9 odsto Njemaca, 23,4 odsto Britanaca, 25,4 odsto Francuza i 36,6 odsto Španaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније