Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1, Beta ]

18. 03. 2024. 18:44 >> 18:47
Čitaj mi:

O ODLUCI USTAVNOG SUDA

Milanović: Sudije su nepismeni gangsteri, biću premijer

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je ustavne sudije u toj državi nazvao nepismenim gangsterima, a njihovu odluku da ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, ustavnim pučem.

On je u izjavi novinarima rekao da će na kraju biti premijer i pozvao građane da se ujedine protiv vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

"S takvim ljudima mi imamo posla. Apelujem na svoje kolege, prijatelje i na hrvatski narod i građane, jer oni će na kraju presuditi ovu ustavnu krizu, koja je ustavni puč. Sa takvim ljudima se ne može drugačije. Dakle, to se mora riješiti izborima", rekao je Milanović, prenijela je agencija Hina.

On je naglasio da će na kraju biti mandatar za sastav nove vlade i hrvatski premijer, na legalan i pristojan način, ali da "toj bandi neće reći kako".

"Sve je dobro. Ništa nije loše. Ovo su vremena u kojima se borimo za - virtualno, ne stvarno - život ili smrt", poručio je Milanović.

On je ustavne sudije nazvao gangsterima i primitivcima, prenio je Index.hr. 

"Biću kandidat na izborima, kao što bih mogao da budem i na evropskim izborima. Neću, naravno, mandat dati sebi. Šta je tu sporno, nepismeni gangsteri?", upitao je Milanović.

Ponovio je da neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednika da ne bi svu vlast prepustio HDZ.

"Sa gangsterima ću se obračunati posle izbora u okviru Treće republike", kazao je on. 

Odluka Ustavnog suda da Milanović ne može da se kandiduje za premijera i poslanika SDP nije donijeta jednoglasno, već je dvoje od 11 ustavnih sudija glasalo protiv njenog donošenja.

“USUD je na sjednici 18. marta razmotrio izjavu PRH-a Milanovića da će se kandidovati na izborima kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP-a. USUD je razmotrio izjave date na njegovoj Fejsbuk stranici da će ostati kandidat za premijera bez obzira hoće li biti na listi SDP-a. USUD je dužan da upozori sva tijela koja učestvuju u izbornom procesu na neposrednu odgovornost za odluke koje donose. Odluke moraju biti u skladu s temeljnim vrijednostima države”, naveo je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović na konferenciji za medije posle sjednice suda.

Milanović je ranije najavio da će biti kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima koji su najavljeni za 17. april.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније