Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

27. 03. 2024. 19:51 >> 19:51

PREMIJER HRVATSKE

Plenković pozdravio preporuku za prijem Kosova u Savjet Evrope

Premijer Hrvatske Andrej Plenković pozdravio je današnju odluku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope da preporuči ulazak Kosova u tu organizaciju.

"Hrvatska će nastaviti da podržava Kosovo u svim međunarodnim organizacijama", dodao je Plenković na mreži X.

Politički komitet PSSE je danas u Parizu prihvatio izvještaj svoje izvjestiteljke, grčke političarke Dore Bakojani koji preporučuje prijem Kosova u Savjet Evrope. Sljedeći korak je glasanje PSSE o kandidaturi Kosova sredinom aprila, kada će za prijem Kosova biti neophodna dvotrećinska većina.

Ako PSSE to prihvati, konačnu riječ daće Komitet ministara koji bi o pristupanju Kosova mogao da glasa sredinom maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније