Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 09. 2014. 09:08 >> 10:59

ZVANIČNA POSJETA

Papa stigao u Albaniju

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, stiže danas u zvaničnu posjetu Albaniji. To će, kako prenose svjetski mediji, biti druga posjeta jednog od lidera Katoličke crkve toj zemlji, nakon što je 1993. godine posjetio papa Jovan Pavle 2.

 

Papina posjeta Albaniji odvijaće se pod jakim mjerama bezbjednosti, na kojima će biti angažovano oko 2.500 policajaca. Papin avion sletio je oko devet sati  na Međunarodni aerodrom "Majka Tereza" u Tirani, a dočekao da je albanski premijer Edi Rama.

Planirano je da se sretne sa albanskim predsjednikom Bujarom Nishanijem u kancelariji predsjednika Albanije, a potom će se obratiti predstavnicima civilnih vlasti.

Centralni dio papine posjete Albaniji biće sveta misa na Trgu Majke Tereze u Tirani, nakon koje će papa ručati sa albanskim biskupima. U poslijepodnevnim satima, papa će se susresti sa liderima vjerskih zajednica u Albaniji, a prisustvovaće i večernjoj misi u Katedrali Svetog Pavla sa sveštenicima, časnim sestrama, bogoslovima i članovima drugih laičkih pokreta.

Tokom boravka u Albaniji papa će u pratnji predstavnika albanskih dobrotvornih društava posjetiti i štićenike doma za nezbrinutu djecu “Centro Betania”.

Svaka zemlja koju je dosad pohodio neki od poglavara katoličke crkve, u znak dobrodošlice, ukrašavala je ulice kojima će papa proći nacionalnim i zastavama Vatikana. No, u Tirani je nešto drugačije.

Bulevarom kojim će proći papa, koji vodi ka Trgu Majke Tereze u Tirani na kojem će biti održana centralna misa i papino obraćanje, dominiraju baneri sa fotografijama 40 albanskih mučenika, sveštenika koji su stradali za vrijeme vladavine komunističkog režima Envera Hodže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније