Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

06. 01. 2019. 22:00 >> 21:33

U JUTARNJEM

O običajima koji prate proslavu Božića

U Jutarnjem programu govorimo o običajima koji prate proslavu Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika kojim se slavi rođenje Isusa Hrista. To je praznik rođenja novog života, djece i roditeljstva i kao takav obilježava se najljepšim vjerskim običajima.

U nastavku o:

- Trovanju hranom. Tokom praznika na to najmanje obraćate pažnju, a trovanje hranom vam može pokvariti zdravlje, ali i praznični odmor i raspoloženje. Koje namirnice i zbog čega izbjegavati ovih dana, kako uživati u prazničnoj trpezi, ali i kako ublažiti eventualne posljedice trovanja hranom, slušamo od dr Enise Kujundžić sa Instituta za javno zdravlje.

Tema Jutra: Rastezanje budžeta. Kako preživjeti januar-najduži mjesec u godini? Građani se ne odriču običaja da tokom praznika potroše više nego što imaju. A onda, za većinu slijedi otriježnjenje: ostatak januara, dug kao cijela godina.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom "Plodovi jutra" govorimo o Registru poljoprivrednih gazdinstava u Crnoj Gori. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Ranko Bogavac iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Radu turističke organizacije Ulcinj za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika. Kakvo je interesovanje za našu najjužniju primorsku opštinu, čućemo od direktora lokalne TO, Fatmira Gjeke. Telefonskim putem u emisiju ćemo uključiti i predstavnika turističke organizacije Žabljak kako bismo saznali kakva je posjeta toj sjevernoj regiji prvih dana januara.

- U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa gitaristima, Srđanom i Darkom Nikčevićem koji 7.januara nastupaju u Podgorici. U posljednjem satu emisije ćemo uživati i u nastupu istaknutog harmonikaša Šćepana Stojanovića.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o značaju vremena koje provodimo sa djecom, obnovi sale bjelopoljske Osnovne škole "Marko Miljanov", radu galerije "Pizana", balerinama Muzičke škole "Vasa Pavić ", izradi nakita od poludragog kamenja i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o tome kako se priprema tradicionalna božićna pogača, poznata i kao česnica. Posjetićemo Duhovni centar u Podgorici i uživo ispratiti pripremu pogače koja zauzima centralno mjesto na božicnoj trpezi. Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније