Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 08. 2015. 14:18 >> 14:07

LOŠE VRIJEME

Spasioci ne mogu do olupine aviona

Ostaci indonežanskog aviona pronađeni su u planinskoj oblasti istočne Indonezije, dan pošto se avion sa 54 putnika i članova posade srušio.

  

 

 

Međutim, loši vremenski uslovi omeli su spasioce da stignu do olupine.

Više od 250 spasilaca pokušali su da, kroz gustu šumu, danas stignu do onoga za šta se sa gotovo stoprocentnom sigurnošću pretpostavlja da je olupina aviona kompanije "Trigana er", koji je dan ranije nestao sa radara na kratkom letu u pokrajini Papua na istoku zemlje.

Izviđački avion je primijetio ostatke srušenog putničkog aviona iz koje je izlazio dim u planinama u blizini Oksibila i timovi spasilaca, uključujući vojnike i policiju, krenuli su u ranim jutarnjim satima do mjesta pada aviona na visini od 2.500 metara, ali gusta magla, koja smanjuje vidljivost do jednog metra i kiša omele su njihove pokušaje, rekao je šefa indonežanske Agencije za potragu i spasavanje Bambang Soelistjo. 

Njihovi napori da stignu do lokacije na oko 15 kilometara od Oksibil otkazani su u 17.30 časova po lokalnom vremenu i biće sjutra nastavljeni, dodao je Soelistjo, prenijela je agencija AFP. 

Prema njegovim riječima, male su šanse da ima preživjelih među putnicima aviona za koje se vjeruje da su svi Indonežani. 

Avion "ATR 42" izgubio je kontakt sa kontrolom leta, pola sata po uzlijetanju sa aerodroma Sentani u prijestonici Papue, Džajapuri, na letu do Oksibila, koji je trebalo da traje oko 45 minuta, a pretpostavlja se zbog lošeg vremena. 

U avionu kompanije "Trigana er" nalazila su se 44 odrasla putnika, petoro djece i pet članova posade, ali i 6,5 milijardi rupija (470.000 dolara) u gotovini u četiri džaka iz vladinih fondova koje su prenosili poštanski službenici za siromašne porodice, naveo je Harjono, šef pošte u Džajapuri. 

Međutim, avion je nestao sa radara 10 minuta prije slijetanja na odredište malo pošto je zatražio dozvolu da otpočne slijetanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније