Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Jutarnji list ]

05. 09. 2015. 14:52 >> 14:41
6

POTVRDIO ŠPEKULACIJE

Putin: Opremamo i naoružavamo vojsku Sirije

Rusija sprovodi ozbiljan trening i pruža logističku podršku sirijskoj vojsci, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je po prvi put javno potvrdio informacije o ruskoj umiješanosti u rat u Siriji.

Ruski predsjednik rekao je i kako su rasprave o direktnoj vojnoj intervenciji u Siriji za sada preuranjene, ali nije isključio tu mogućnost u budućnosti.

"Siriji već uvelike pomažemo opremanjem i treniranjem njihovih vojnika našim oružjem", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku,  prenosi agencija RIA Novosti.

Pregovori s SAD o koaliciji protiv terorizma

Predsjednik Rusije je istakao da njegova zemlja želi da stvori neku vrstu međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

"Trenutno su u toku konsultacije sa našim američkim partnerima. Lično sam razgovarao s Obamom o tome", kazao je Putin.

Rusija je već nekoliko puta do sada uložila veto u Savjetu bezbjednosti UN-a kako bi iskazala podršku Bašaru al Asadu tokom četiri i po godine dugog rata, koji je odnio najmanje 250.000 života.

Prošle sedmice sirijska državna televizija objavila je fotografije koja pokazuju rusko oklopno vozilo u borbi, a na snimcima su se navodno čuli vojnici kako se dovikuju na ruskom.

Izraelski "Yedioth Ahronoth" citirao je zapadne diplomatske izvore koji su naveli kako će Rusija uskoro poslati u Siriju vojnike koji bi se iz tamošnje baze u Tartusu borile protiv Islamske države.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније