Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

10. 10. 2015. 15:54 >> 15:43
1

NATO UZ TURSKU

Stoltenberg žestoko osudio napad u Ankari

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg žestoko je osudio današnji teroristički napad u Ankari, u kojem je prema posljednjim informacijama poginulo 86, a ranjeno 186 osoba.

 

"Žestoko osuđujem teroristički napad koji se dogodio u centru Ankare i u kojem je stradao ili ranjen veliki broj osoba", poručio je Stoltenberg, i dodao: "Za ovako brutalan napad nad ljudima koji su se okupili na mirnoj šetnji ne postoji nikakvo opravdjanje."

Naglasio je također kako je njegovo srce u ovim teškim trenucima uz porodice poginulih u terorističkom napadu, kao i uz kompletan turski narod.

"Svi saveznici NATO-a su jedinstveni u borbi protiv nevolje kao što je terorizam", zaključio je Stoltenberg.

U jutrošnjem terorističkom napadu u Ankari poginulo je 86 ljudi, izjavio je turski ministar zdravstva Mehmet Muezinoglu. Još uvijek nije potvrđen tačan uzrok eksplozije, no neki od očevidaca izjavili su kako je došlo do dvije uzastopne eksplozije te da postoji mogućnost da se radi o samoubilačkom napadu.

Eksplozija se dogodila na mjestu sa kojeg je danas trebalo da počne protestna šetnja pod parolom  "Uprkos ratu, odmah želimo mir. Mir, trud, demokratija", koja je otkazana. U eksploziji je pričinjena i velika materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније