Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic ]

13. 10. 2015. 18:09 >> 17:57

JACENJUK SIGURAN

Ruska služba kriva za rušenje MH17

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk okrivio je danas rusku službu bezbjednosti za prošlogodišnji obaranje malezijskog "boinga 777" na letu MH17, nad proruskom teritorijom.

"Ja lično ne sumnjam da je to bila planirana operacija ruske specijalne službe, čiji je cilj bio obaranje civilnog aviona", rekao je Jacenjuk, tokom video sastanka vlade, prenio je AFP.

Prema danas objavljenim rezultatima istrage ruskog koncerna "Almaz-Antej" za prozvodnju protivvazdušnog raketnog sistema BUK, "boing-777" kompanije "Malezija erlajnz" oboren je 17. jula 2014. godine nad Ukrajinom sa teritorije koju su tada kontrolisale ukrajinske snage bezbjednosti, prenijele su ruske agencije.

Na pres konferenciji u Moskvi predstavnici tog koncerna saopštili su rezultate sopstvene istrage, po kojima su u potpunosti opovrgnuti i zaključci holandske komisije o vrsti rakete kojom je mogao biti oboren avion.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније