Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 10. 2015. 12:06 >> 11:54
12

RUSIJA IZNENAĐENA

Ukrajina od Rusije traži bilion dolara za Krim

Kijev će od Rusije zahtijevati da plati odštetu od bilion dolara za aneksiju Krima i navodne akcije u Donbasu, izjavio je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk.

 

 

 

Ukrajina će, takođe, ponuditi Rusiji da do 29. oktobra prihvati ukrajinski predlog restruktuiranja duga od 3 milijardi dolara ili će taj slučaj završiti na sudu.

"Spremni smo za sudsku proceduru", rekao je Jacenjuk.

Iz Kremlja su saopštili da je Rusija iznenađena namjerom Ukrajine da traži bilion dolara od Rusije. 

"Krim je teritorija Ruske Federacije. Donbas je ukrajinska teritorija. Kako su došli do sume od bilion dolara? Nije nam baš najjasnije", izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitri Peskov za agenciju Tass. 

Ukrajini u decembru ističe rok za vraćenje duga od tri milijardi dolara Rusiji, te se Ukrajina nada da će Rusija 29. oktobra prihvatiti da im otpiše dio duga, što su neke druge zemlje već učinile. 

Ministarstvo finansija Ukrajine je u avgustu saopštilo da je postignut dogovor o restrukturisanju spoljnog komercijalnog duga na ukupnu sumu od 18 milijardi dolara. Pretpostavlja se da će Ukrajini odmah biti otpisano 20 odsto osnovnog duga, a vraćanje preostale sume će biti pomjereno sa 2015-2023. godine na 2019. - 2027.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније