Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me [ Tanjug ]

28. 11. 2015. 10:37 >> 10:26

PUCNJAVA U SAD-u

Kolorado: Tri osobe ubijene, devet ranjeno

Tri osobe su ubijene, a devet ranjeno u pucnjavi u Centru za planiranje porodice u Koloradu Springsu u Koloradu. Drama je trajala pet sati prije nego što se napadač predao policiji. Motivi napada za sada su nepoznati.

Lokalni listovi su, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, sinoć izvjestili da je osumnjičeni identifikovan kao Robert Luis Dir (57), prenio je Rojters.

Ubijeni policajac je 44-godišnji Geret Svezi.

"Za sada nemamo nikakve informacije o mentalnom stanju, ili ideologiji napadača", rekla je predstavnica policije Ketrin Bakli.

Obično prometan dio snijegom pokrivenog grada blokiran je juče u predvečerje, dan nakon što su milioni Amerikanaca proslavili Dan zahvalnosti, u najnovijem incidentu koji je bacio svjetlo na propise o nošenju oružja u SAD.

Ranjeno je devet osoba, među kojima pet policajaca, a nijedan od povrijeđenih nije u ozbiljnom stanju, rekao je gradonačelnik Džon Saters, prenio je AFP.

Za sada su nejasni motivi napada na Centar za planiranje porodice, koji se bavi i zdravljem žena.

U trenutku kada je napadač otvorio vatru, na klinici se nalazio veliki broj ljudi, od kojih su se neki sakrili u jednoj bezbjednoj prostoriji, a neki su prestrašeni pobjegli iz zgrade i izašli na hladnoću, pozivajući u pomoć.

Francuska agencija podsjeća da napadnuta ustanova pruža i usluge abortusa, te da je to udruženje na udaru kritika konzervativaca, medju kojima se mnogi zalažu za zabranu prekida trudnoće u SAD i optužuju Centar da prodaje fetalne organe i djelove tijela za sopstveni profit podstičući žene na abortuse.

Postojali su i strahovi da neidentifikovani napadač možda ima kod sebe eksploziv, te je policija pažljivo ispitala mjesto zločina nakog opsade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније