Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2016. 12:51 >> 12:36

PROŠIRUJU OGRANIČENJA

Japan uvodi nove sankcije Sjevernoj Koreji

Japan je danas saopštio da će uvesti nove sankcije Sjevernoj Koreji kao odgovor na lansiranje satelita koje smatra testiranjem raketne tehnologije.

 

 

 

Sankcijama će biti prošireno ograničenje putovanja između dvije zemlje i biće potpuno zabranjen ulazak sjevernokorejskih brodova u japanske luke, izjavio je glavni sekretar Kabineta Japana Jošihide Suga na konferenciji za novinare.

Suga je rekao da će Kabinet kasnije danas odobriti sankcije, a biće potrebno i da parlament usvoji izmjene zakona.

Pjongjang je u nedjelju lansirao raketu da bi, kako tvrdi, podigao posmatrački satelit u orbitu. To je naišlo na osude širom svijeta, a Zapad strahuje da je riječ o prikrivenom testiranju rakete dugog dometa.

Lansiranje rakete je uslijedilo mjesec dana poslije četvrte nuklearne probe u Sjevernoj Koreji.

Američki Kongres takođe razmatra uvođenje oštrijih sankcija Pjongjangu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније