Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2016. 23:25 >> 00:56
3

GODIŠNJICA ZLOČINA

Duma odbila minut ćutanja za Nemcova

Ruska Državna Duma odbila je da minutom ćutanja oda poštu opozicionaru Borisu Nemcovu, ubijenom 27. februara prošle godine u blizini zidina Kremlja.

Prijedlog da se oda počast Nemcovu, izneo je nezavisni poslanik Dmitrij Gudkov, Rekavši da je nakon ubistva političara, Duma odbila to da učini, i da bi to trebalo da uradi danas.

Po njegovim riječima, to je pitanje etike i ljudskog odnosa prema čovjeku koji je radio u Dumi, bio šef poslaničke grupe, gubernator i u vrijeme smrti odbornik u parlamentu Jaroslavlja.

Naveo je će "desetine hiljada" Moskovljana u subotu obilježiti godišnjicu ubistva Nemcova maršem po centru grada i da im treba izaći u susret.

Lider Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski je, reagujući na predlog Gudkova, rekao je da je riječ o "anarhiji" i da u parlamentu mora da postoje čvrsti standardi oko toga kome će poslanici odavati počast.

On je predložio da poslanici odaju poštu samo ako predsjednik zemlje proglasi Dan žalosti.

Predsjednik Dume Sergej Nariškin podržao je Žirinovskog.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније