Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 05. 2016. 12:08 >> 11:50
4

SPREMNI NA SARADNJU

Putin: Rusija je vjeran saveznik islamskom svijetu

Ruski predsjednik Vladimir Putin je istakao da je Rusija uvijek bila vjeran saradnik islamskom svijetu, prenosi agencija RIA Novosti.

 

 

 

On je istakao da je Rusija uništila ekstremističke grupe na Bliskom istoku, vazdušnim napadima na militante u Siriji, uključujući i Islamsku državu.

“Želim da potvrdim da islamski svijet u Rusiji uvijek ima vjernog saveznika, spremnog da sarađuje u rješavanju ključnih problema.

Mi podržavamo poziciju muslimanskih zemalja u kojoj žele da osnaže vrijednosti poput pravde i vladavine prava u međunarodnim odnosima“, rekao je Putin.

Ipak, on nije precizirao na koje države misli kada kaže “islamski svijet“, ali, kako ocjenjuje Njuzvik, sasvim je sigurno da tu ne misli na Saudijsku Arabiju i Tursku.

Prošlog ljeta su razgovori između Saudijaca i Rusa bili toliko uzavreli da je navodno ruski šef diplomatije Sergej Lavrov nazvao svoje kolege iz Rijada "je*enim moronima", dok su odnosi sa Turskom poljuljani poslije obaranja ruskog vojnog aviona na nebu iznad granice Sirije i Turske.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније