Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic,objavio I.Š. ]

15. 06. 2016. 09:21 >> 09:04

BRITANCI IZNENAĐENI

Zapanjujući potez gradonačelnika Londona

Jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Londona, Sadika Kana, prilično je iznenadio Britance. Kan je odlučio da zabrani reklame u londonskom metrou i javnom prevozu koje na bilo koji način vrijeđaju samopozdanje putnika vezano za fizički izgled.

 

 

 

Jednostavnije rečeno, Kan je zabrano reklame koje promovišu mršave i mlade žene da se, posebno mlade osobe ne bi osjećale loše.

- Niko ne bi trebalo da bude pod pritiskom dok se vozi javnim prevozom zbog nerealnih očekivanja vezanih za fizički izgled kojima su izvrgnuti zbog reklama - rekao je Kan.

Kan se zapravo samo nadovezao na kampanju koja je prije nekoliko mjeseci podigla veliku prašinu u medijima kada je u metrou objavljen bilbord na kome lijepa i vitaka djevojka pozira u kupaćem kostimu uz natpis "da li je vaše tijelo spremno za ljeto?"

Na društvenim mrežama ovaj bilobord izazvao je oštre polemike i osude, zbog čega je pomalo iznenađujuća reakcija drušvenih mreža na Kanovu inicijativu.

Kanova odluka nije naišla na odobravanje. Iako je bilo onih koji ovu kampanju podržavaju, veliki broj putnika javnog prevoza ne slaže se da bi trebalo zabraniti takve reklame.

- Ako nekom sampouzdanje može da uruši reklama u metro, onda je to njegov problem - samo je jedan je od komenara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније