Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

26. 06. 2016. 10:18 >> 15:44
2

ŠULC O BRITANCIMA

"Do utorka da podnesu zahtjev za napuštanje EU"

Nakon britanskog referenduma na kome su se glasači izjasnili za napuštanje EU, Evropski parlament i njegov predsjednik Martin Šulc žele da započnu proceduru izlaska te zemlje iz Unije što prije i nameravaju da Britancima daju rok do utorka da zvanično obavjieste Brisel o ishodu referenduma, prenose nJemački mediji.

"Moramo brzo pregovarati o razvodu sa Velikom Britanijom, kako bi na obje strane postojala jasnoća i ne bi imali dug period nesigurnsoti. Potrebno nam je i hrabrosti da se usudimo na nešto veće", ocijenio je Šulc.

Da bi procedura izlaska mogla da započne, London najprije mora zvanično da podnese zahtjev za izlazak iz EU.

"Velika Britanija je od svog pristupanja, to znači već 43 godine, imala specijalan i nejasan odnos prema EU. U brojnim politikama EU ona ne učestvuje, što nije slučaj sa drugim članicama", rekao je Šulc u intervjuu bečkom dnevniku.

On je ukazao da nijesu svi koji kritikuju EU protivnici Unije.

"I ja kritikujem EU, ali zbog toga ne želim da je ukinem, već da je poboljšam i reformišem", rekao je Šulc i istakao da je neophodno ustati protiv populista i onih koji šire strah.

EU očekuje da "sada britanska vlada dostavi obavještenje. Samit EU u utorak je za to prikladan trenutak", rekao je danas Šulc za "Bild am zontag".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније