Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 08. 2016. 10:16 >> 09:56

DVODNEVNE OBILNE KIŠE

Sedam mrtvih u poplavama u Luizijani

Sedmoro ljudi poginulo je u poplavama koje su pogodile američku saveznu državu Luizijanu, saopštile su danas vlasti.

 


 

Prema navodima policije, sedma žrtva je muškarac star oko 50 godina, čije je tijelo bujica izbacila u blizini biblioteke Grinvel springs u Baton Ružu.

U katastrofalnim poplavama izazvanim obilnim dvodnevnim kišama, evakuisano je više od 20.000 ljudi, a njih 11.000 smješteno je u skloništa.Iako je kiša prestala u noći između petka i subote, opasnost i dalje predstavljaju bujice zbog povećanog vodostaja rijeka, a u oblastima južno od Baton Ruža, stanovništvo pokušava da zaštiti svoje domove nasipima od džakova sa pijeskom, dok su mnoga naselja potpuno nestala pod vodom.

Meteorolozi su naveli da je poplave izazvala snažna oluja praćena obilnim padavinama i da nije moguće predvidjeti koliko će takve vremenske prilike potrajati.

Vodostaj rijeka dostigao je najviši nivo u posljednje 33 godine, a lokalne vlasti i Crveni krst obezbijedili su skloništa za stanovnike koji su napustili svoje domove.Evakuisani su takođe smješteni u dvoranu River centar u Baton Ružu i prostorije crkava i škola, a mnoga skloništa su zatvorena

zbog prodora vode.Spasilačke volonterske ekipe sakupljaju pomoć za stanovnike pogođene poplavama, koja se dostavlja u čamcima i helikopterima, a većina stanovništva optužuje vlasti da su otežale pristup poplavljenim područjima zatvaranjem puteva, navodi agencija Asošijejted pres.Meteorolozi su upozorili da postoji opasnost od novih poplava, kao i da su ugroženi i drugi djelovi SAD, jer se vlažni talas premješta ka Teksasu i Meksičkom zalivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније