Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2016. 15:17 >> 14:57
1

PUTIN NAJAVIO

Kontramjere kao odgovor na širenje NATO-a

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija preduzeti kontramjere kao odgovor na širenje NATO.

"Zašto reagujemo na ekspanziju NATO tako emotivno? Zabrinuti smo kako NATO donosi odluke", rekao je Putin, prenosi Rojters.

Praksa donošenja odluka u NATO izaziva zabrinutost, i Rusija je prinuđena da preduzima kontramjere, rekao je Putin, ističući da zapadni partneri namjerno traže spoljnog neprijatelja kako bi održale disciplinu u svojim državama.

Komentarišući događaje u Ukrajini i priključenje Krima Rusiji, Putin je naveo da bi posljedice u slučaju pojave SAD i NATO u vojnoj bazi u Sevastopolju mogle biti veoma teške.

"Veoma teške, jer baza sama po sebi ništa ne znači. Međutim, želio bih da primijetim jednu nijansu. Zašto tako oštro reagujemo na širenje NATO? Nas brine praksa donošenja odluka. Znam kako se donose odluke. Kada zemlja postane članica NATO, veoma joj je teško da se odupre pritisku tako velikih država, lidera Alijanse, kao i SAD", kazao je Putin, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније