Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 06. 2013. 10:35 >> 10:50

PODACI MUP-A

Austrija: Raste broj zahtjeva za azil

Raste broj zahtjeva za dobijanje azila u Austriji, a među prvih deset zemalja porijekla pominje se Kosovo. Najviše zahtjeva bilo je iz Ruske Federacije, pokazali su podaci austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Tokom prva četiri mjeseca ove godine podnijeto je 5.011 zahtjeva za azil i to predstavlja rast od 5,18 odsto, odnosno 247 zahtjeva u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Podaci austrijskog MUP-a pokazuju da je april bio mjesec sa najviše primljenih zahtjeva u ovoj godini. Naime, samo u tom mjesecu predato je 1.405 molbi od strane državljana 66 zemalja svijeta. 

Istovremeno, broj zahtjeva rastao je iz mjeseca u mjesec, pa je u januaru bio 1.211,u  februar 1.188, martu 1.207, a u april 1.405. 

Kad je riječ o zemalja porijekla za zahtev za azil, najviše ih je bilo od državljana Ruske Federacije (867). Slijede državljani Avganistana (827), pa Sirije (405) čiji broj je u stalnom rastu. Među prvih deset zemalja porijekla nalazi se i Kosovo, pošto je 150 lica sa tog prostora podnijelo zahtev za dobijanje azila u Austriji. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније