Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

08. 01. 2024. 16:37 >> 16:37
Čitaj mi:

DUPLO VIŠE NEGO LANI

Oko 350.000 ljudi u 2023. tražilo azil u Njemačkoj

Broj osoba koje su tražile azil u Njemačkoj je prošle godine porastao na 351.915, što je povećanje za 51,1 odsto u odnosu na prethodnu 2022. godinu, saopštila je danas Savezna kancelarija za migracije i izbjeglice.

Najveći broj tražilaca azila je iz Sirije - gotovo 104.561, a odmah iza njih su državljani Turske, sa 62.624, a zatim Avganistanci kojih je bilo 53.582.

Migranti su postali veliki politički problem za Vladu, pošto se lokalne zajednice bore da udome mnoge pridošlice.

Njemački kancelar Olaf Šolc koji se suočava sa ogromnim pritiskim iz opozicije da uspori taj trend, nedavno je rekao da "dolazi previše migranata".

Prošle godine Šolc i 16 guvernera saveznih država su se složili o novim, strožim mjerama za suzbijanje velikog broja migranata. Te mjere uključuju ubrzanje postupka davanja azila, ograničenja beneficija za tražioce azila i veća finansijska pomoć savezne vlade za države i lokalne zajednice koje se bore s prilivom migranata.

Njemačka je takođe primila preko jedan milion Ukrajinaca koji su pobjegli od ruske invazije pčete februara 2022. godine.

Prošle jeseni Njemačka je ponovo uspostavila privremene granične kontrole na granicama s Poljskom, Češkom i Švajcarskom.

Savezna vlada je takođe uvela dodatne mjere kako bi smanjila broj migranata tako što je pokušala da ubrza deportaciju odbijenih tražilaca azila i pooštrivši kazne za osobe koji su umiješane u krijumčarenje ljudi.

Prošlogodišnji brojevi su i dalje daleko ispod brojki iz 2015-16. godine, kada je više od milion migranata došlo u Njemačku, uglavnom iz Sirije, Avganistana i Iraka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније