Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 01. 2017. 15:58 >> 15:37

U LAVINAMA

Deset vojnika stradalo u Kašmiru

Deset indijskih vojnika je poginulo kada su lavine zatrpale vojnu bazu i patrolu kod Linije kontrole kojom je Kašmiru podijeljen između Indije i Pakistana, saopštila je danas vojska.

 



Portparol vojske Radžeš Kalija izjavio je da je velika lavina protekle noći srušila vojnu ispostavu u oblasti Gurezu, u kojoj je bilo 10 vojnika.

On je rekao da su tri tijela izvučena iz ruševina, a oficir i šest vojnika je spaseno u spasilačkoj operaciji, uprkos lošem vremenu.Druga lavina pogodila je vojnu patrolu u istom području. Sedam tijela je pronadjeno do sada.Vojska nije precizirala koliko je bilo ljudi u patroli, ali je navela da spasioci tragaju za nestalim vojnicima.

U mnogim oblastima indijskog dijela Kašmira izdato je upozorenje na lavine, a desetine stanovnika je evakuisano.Obilne sniježne padavine poremetile su snabdijevanje električnom energijom i komunikacijske veze.

U dvije lavine u srijedu stradala su četiri člana jedne porodice, kao i indijski vojnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније