Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č ]

20. 02. 2017. 10:32 >> 10:07

POSLJEDNJI JURIŠ?

Iračka vojska napreduje u Mosulu

Iračke snage nastavile su napredovanje ka zapadnom dijelu Mosula, posljednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku.

 

Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC.

U operacijama učestvuje više hiljada vojnika, uz podršku artiljerije i vazdušnih snaga.

Iračke snage su okružile zapadni dio Mosula, ali na tom području se nalazi i oko 650.000 civila, nakon što su ih iračke snage uz podršku američkih protjerale iz istočnog dijela grada u prvoj fazi ofanzive koja je završena prošlog mjeseca, prenosi Rojters.

Iračka avijacija je u subotu uveče bacila milione letaka u zapadni dio Mosula sa porukom stanovništvu da predstoji neposredna kopnena ofanziva da se protjera Islamska država iz njihovih četvrti.

U lecima su sadržana uputstva za građane da se pripreme da dočekaju uz dobrodošlicu iračke snage koje dolaze da oslobode njihove kvartove i da upozore pripadnike Islamske države da polože oružje i predaju se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније