Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 02. 2017. 14:36 >> 14:11
1

PLANIRANI ZA SJUTRA

Otkazani razgovori o ujedinjenju Kipra

Zakazani nastavak razgovora dvojice lidera podijeljenog Kipra o ujedinjenju otkazan je nakon što je lider Turske strane Mustafa Akinči saopštio zvaničnicima UN da neće prisustvovati sastanku, izjavio je danas portparol grčke strane Nikos Kristodulides.

 

 

 

 

Ovakav razvoj dogadjaja dodatno šteti povjerenju u 22 mjeseca duge pregovore o ujedinjenju Kipra, podijeljenog od 1974. godine, kada je Turska okupirala dio ove ostrvske države.

Akinči se povukao sa razgovora planiranih za sjutra zbog ljutnje kiparskih Turaka zbog nedavno usvojenog zakona kojim je obilježavanje glasanja Kiprana za ujedinjenje sa Grčkom 1950. godine postalo obavezno u školama Grčke strane.

Lider kiparskih Turaka insistira da predsjednik Grčke strane Nikos Anastasijades povuče sporni zakon prije nego što se nastave pregovori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније