Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 03. 2017. 08:31 >> 08:06

U ŽENEVI

Novi pregovori o Siriji 23. marta

Sirijska vlada i opozicione grupe pozvane su 23. marta na novu rundu mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi, izjavio je kasno sinoć specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

 

 

 

Izaslanik je prije poziva na novu rundu Savjetu bezbjednosti UN predstavio rezultate prethodnih razgovora koji su završeni prošle nedjelje.

"Želim da pozovem delegacije na novu, petu rundu pregovora 23. marta", rekao je De Mistura.Sirijska vlada i opozicija su na prethodnim pregovorima završenim 4. marta, postigle "okvirni dogovor" koji definiše proces političke tranzicije u skladu s rezolucijom UN.

Obje strane su tada izrazile spremnost da nastave pregovore.

Mirovni pregovori o Siriji održavaju se u Ženevi, evropskom sjedištu UN koje nastoje da okončaju rat u Siriji, u kojem je od marta 2011. godine stradalo više od 310.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније