Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 03. 2017. 14:39 >> 14:13
1

UPOZORIO IH

Šulc: Konzervativci da ne slave prerano

Martin Šulc, čija je Socijaldemokratska partija (SPD) glavni rival Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU) kancelarke Angele Merkel na parlamentarnim izborima u septembru, izjavio je danas da ih neće omesti neuspjeh na izborima u saveznoj državi Sar i upozorio konzervativce da ne proslavljaju pobjedu prerano.

  

 

 

"Povećali smo podršku u prethodnih nekoliko sedmica, u Saru takođe, i gledamo naprijed", izjavio je Šulc, dodajući da predstoji dug put.

"Ta poruka je upućena onima koji danas slave, razumljivo s njihove tačke gledanja, ali ne bi trebalo da prerano slave", rekao je Šulc, bivši predsjednik Evropskog parlamenta koji je ovog mjeseca izabran za lidera socijaldemokrata.Hrišćansko-demokratska unija (CDU) njemačke kancelarke pobijedila je u nedjelju na izborima za regionalni parlament u Saru, mnogo lakše nego što se očekivalo.

SPD nije uspio da osvoji dovoljno glasova da formira koaliciju s partijom Ljevica.Šulc je rekao da bi bilo pogrešno i nemarno izvlačiti zaključke iz toga za druge izbore.Sar je prva od tri save

zne države u kojima se bira regionalni parlament prije parlamentarnih izbora u septembru na kojima će Merkelova pokušati da osvoji četvrti mandat.

Zamjenik predsjednika CDU Armin Lašet izjavio je da je pobjeda u Saru dala njegovoj partiji "vjetar u leđa" za predstojeće parlamentarne izbore, ali da oni i dalje neće biti laki.

"Sve što se govorilo o Šulcovom vozu koji prelazi preko svega i sve mijenja, nije se obistinilo", rekao je Lašet za televiziju ZDF.

Demohrišćanima predstoji težak zadatak na izborima u maju u državi Sjeverna Rajna - Vestfalija, najnaseljenijoj njemačkoj državi u kojoj su na vlasti socijaldemokrate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније