Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

02. 05. 2017. 11:01 >> 10:35

NOVI PAKET POMOĆI

Grčka postigla dogovor sa kreditorima

Grčka vlada je saopštila jutros da je postigla dogovor s međunarodnim kreditorima o uslovima za novi paket pomoći, poslije višemjesečnih pregovora.

Uslovi za paket pomoći, između ostalog, uključuju ponovno smanjenje penzija u 2019. godini i obavezu da se održi visok primarni budžetski suficit pošto sadašnji program bude završen sljedeće godine.

Ljevičarska vlada premijera Aleksisa Ciprasa treba da odobri nove mjere štednje do sredine maja, da bi ministri finansija eurozone mogli da odmrznu fondove za planirani sastanak 22. maja.

Grčka zavisi od međunarodne pomoći od 2010. godine i da bi dobila sredstva morala je u više navrata da smanji plate i poveća poreze tokom prethodnih sedam godina. Produbljena recesija izbrisala je četvrtinu privrede, a svaki četvrti zaposleni ostao je bez posla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније