Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

08. 08. 2017. 09:10 >> 08:44

ZA OPŠTE IZBORE

U Keniji otvorena birališta

Biračka mjesta u Keniji otvorena su danas za opšte izbore na kojima su za izbore za predsjednika favoriti odlazeći šef države Uhuru Kenijata i lider opozicije Raila Odinga.

Oko 19,6 miliona ljudi danas na 41.000 biračkih mjesta glasa za predsjednika, poslanike, guvernere i predstavnike lokalnih vlasti.

Glasanje je najprije počelo u glavnom gradu Najrobiju, gdje su se već formirali redovi birača. U Kiberi, uporištu opozicije, prioritet za glasanje imaju žene s decom. 

Birališta se zatvaraju u 17 sati po lokalnom vremena, a tokom večeri se očekuju prvi rezultati izlaznih anketa.

Na biračkim mjestima je raspoređeno više od 150.000 policajaca.

U sjevernim i istočnim područjima Kenije koji se graniče sa Somalijom česti su napadi islamističke grupe Al Šabab, povezane s Al Kaidom.

Ta teroristička organizacija je obećala da će se osvetiti Keniji, jer pomaže vlastima Somalije u borbi protiv ektremista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније