Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2017. 19:25 >> 18:56

ISTRAGA U HOLANDIJI

Dvoje uhapšeno zbog zaraženih jaja

Holandski istražitelji priveli su dvije osobe osumnjičene da su nelegalno koristile insekticid fipronil na farmama živine, u okviru istrage o zaraženim jajima prodavanim u sedam evropskih zemalja.

Holandsko tužilaštvo saopštilo je danas da su dvojica osumnjičenih direktori kompanije koja je navodno koristila fipronil na farmama živine.

Iako nema izvještaja da se neko razbolioo, tužioci su rekli da ima dokaza da je javno zdravlje ugroženo "primjenom biocida fipronil u kokošinjcima u odjeljku za jaja".

Osumnjičeni su privedeni u toku serije pretresa koje je Holandija sprovela u okviru zajedničke akcije s belgijskim vlastima.

Zbog te afere, milioni jaja su prethodnih dana povučeni iz prodavnica iz više evropskih zemalja, uključujući Njemačku, Belgiju i Holandiju.

U Britaniji 700.000 potencijalno zagađenih jaja

Oko 700.000 potencijalno zagadjenih jaja poslato je s holandskih farmi u Veliku Britaniju, što je daleko veći broj u odnosu na prvobitnu procjenu od 21.000 jaja, saopštila je danas britanska Agencija za bezbjednost ishrane (FSA).

FSA navodi da je malo vjerovatno da postoji rizik za javno zdravlje, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Ipak, iz prodaje u supermarketima povučeno je 13 prehrambenih proizvoda koji sadrže jaja, uključujući sendviče i salate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније