Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ RT/HRT/rtcg.me ]

15. 09. 2017. 12:55 >> 12:25

KONTROVERZNI MANEVRI

Putin ide na "Zapad 2017"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće rusko-bjeloruskim vojnim vježbama "Zapad 2017" na granici Poljske i Litvanije, potvrđeno je iz Kremlja.

Moskvaž je istakla da vježbe "Zapad 2017", u kojima učestvuje, kako tvrde, 12.700 vojnika, nijesu usmjerene protiv bilo koga. U saopštenju kojim su najavili početak manevara, Ministarstvo obrane Rusije naglasilo je da imaju isključivo obrambeni karakter.

Ipak, neke zemlje, prije svega Litvanija i Estonija, sumnjaju u zvanične podatke koje iznosi Moskva i tvrde da je na vježbi preko 100.000 vojnika.

"Vježbe Zapad 2017 zamišljene su da nas izazovu, testiraju našu obranu i zato moramo biti snažni", izjavio je u nedjelju britanski ministar obrane Majkl Felon, zabrinut zbog "sve agresivnije Rusije".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je kako ne vidi "neposrednu prijetnju nekom od saveznika", ali izrazio je žaljenje zbog male transparentnosti.

"Rusija je u stanju da manipuliše podacima, zato ne želi strane posmatrače. Ali 12.700 vojnika najavljenih za strateške manevre je smiješno malo", rekao je nezavisni vojni stručnjak Aleksandar Golts, prema kome je riječ o više od 100.000 vojnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније