Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 10. 2017. 09:30 >> 08:59

NA SJEVERU

Iračke snage bezbjednosti ušle u centar Havidže

Iračke snage bezbjednosti saopštile su danas da su od džihadista Islamske države preuzele centar grada Havidže na sjeveru zemlje i da nastavljaju sa oslobađanjem ostalih djelova tog grada.

 


 

Jedinice iračke vojske i policije uključene u borbu za oslobađanje Havidže, "ušle su u centar grada i dalje napreduju", izjavio je general Amir Jaralah koji upravlja operacijom.

Iračka vojska krenula je prije tri dana u ofanzivu za preuzimanje Havidže, koji je jedan od posljednjih gradova na sjeveru Iraka u rukama džihadista.

Havidža sa oko 70.000 stanovnika nalazi se oko 230 kilometara sjeveroistočno od Bagdada. Grad je zbog ekstremista poznat kao "irački Kandahar", jer podsjeća na uporište talibana u Avganistanu.

Iračke snage bezbjednosti imaju podršku međunarodne koalicije predvođene SAD, koja je početkom septembra počela da bombarduje mjesta oko Havidže.

Iračka vojska napreduje protiv Islamske države u preostalim djelovima Iraka pod kontrolom ekstremista, pošto ih je u julu, uz podršku međunarodne koalicije, porazila u Mosulu, drugom gradu po veličini u Iraku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније