Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 11. 2017. 18:42 >> 18:11

UN UPOZORAVA

Jemen u opasnosti od gladi

Ujedinjene nacije (UN) i više od 20 humanitarnih organizacija osudili su odluku koalicije predvođene Saudijskom Arabijom da blokiraju jemenske granice, aerodrome i luke, tvrdeći da bi to moglo dovesti milione ljudi u opasnost od "gladi i smrti".

Grupe poput CARE, Spasite djecu (Save the Children), Islamska pomoć (Islamic Relief) navode da oko dvije trećine stanovništva Jemena zavisi od humanitarne pomoći iz svijeta.

Prema njima, humanitarna pomoć je potrebna za više od 20 miliona Jemenaca, dok se sedam miliona nalazi u uslovima "sličnim gladi". Vjeruje se da će zalihe hrane nestati u roku od šest nedjelja, dok će zalihe vakcina trajati mjesec dana.

Oni su danas pozvali na "najhitnije otvaranje" svih aerodroma i luka u Jemenu.

Koalicija je uvela blokadu nakon što su jemenski šiitski pobunjenici tokom vikenda ispalili balističku raketu na Rijad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније