Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 12. 2017. 09:25 >> 08:52
1

NAZVALI GA LUDIM

Sj. Koreja:Tramp nas gura u nuklearni rat

Sjevernokorejski Komitet za mirno ponovno ujedinjenje zemlje nazvao je američkog predsjednika Donalda Trampa "ludim" i ocijenio da će vazdušne vojne vježbe SAD i Južne Koreje, koje su počele danas, "gurnuti situaciju na Korejskom poluostrvu koja je već akutna na samu ivicu nuklearnog rata", prenosi Rojters.

 

 

 

U reakciji na sinoćnje saopštenje iz Pjongjanga i manevre američke i južnokorejske ratne avijacije, ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da je za žaljenje što je nakon dva mjeseca relativnog mira na Korejskom poluostvu došlo do povratka napetosti.

Navodi se da je Vang kazao da Kina ima otvoren stav prema rješenjima za sjevernokorejsko nuklearno pitanje.

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Herbert Rejmond Mekmaster izjavio je juče da će se predsjednik SAD Tramp "pobrinuti" za rastuću nuklernu prijetnju od strane Sjeverne Koreje preduzimanjem jednostranih akcija ukoliko bude potrebno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније