Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

07. 02. 2018. 10:58 >> 10:57
1

NJEMAČKI MEDIJI

Postignut dogovor o formiranju njemačke vlade

Konzeravtivci njemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate postigli su jutros dogovor o formiranju vladajuće koalicije u Njemačkoj poslije maratonskih noćnih pregovora, javilo je više njemačkih medija.



 

 

Televizija ARD, časopis Špigel i dnevnik Bild javili su da je postignut sporazum o koalicionoj vladi i da su posljednje nesuglasice uklonjene.Posljednje sporne tačke odnosile su se na raspodjelu ministarskih mjesta, reformu zdravstva, i ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Prethodno je njemačka agencija DPA javila da je postignut važan proboj i da su se dvije strane dogovorile oko raspodjele ministarstava.

Agencija DPA koja se poziva na neimenovane učesnike u pregovorima navodi da su Hrišćansko demokratska unija (CDU) Angele Merkel i sestrinska bavarska partija Hrišćansko-socijalna unija (CSU), kao i sodicijaldemokrate (SPD) napravili proboj u raspodjeli ministara.

Maratonska runda pregovora kojoj su prisustvovali njemačka kancelarka i šef Socijaldemokrata (SPD) Martin Šulc počela je u juče prije podne, i to je trebalo da bude posljednji dan pregovora dvije strane započetih početkom januara.

Dogovor treba još da odobri oko 440.000 člana Socijaldemokratske partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније