Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 03. 2018. 14:21 >> 14:16

OTVORENI ZA NORMALIZACIJU

Kremlj:Izostanak Trampove čestitke nije neprijateljstvo

Izostanak čestitke američkog predsjednika Donalda Trampa predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na novom predsjedničkom mandatu nije neprijateljski potez, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodavši da je Putin otvoren za normalizovanje odnosa sa američkim partnerima.

  

 



Bijela kuća je prethodno saopštila da "nije iznenađena ishodom" predsjedničkih izbora u Rusiji na kojima je Vladimir Putin dobio novi šestogodišnji mandat, i da za sada nije planirano da američki predsjednik telefonira Putinu da bi mu čestitao.

"To ne treba smatrati neprijateljskim potezom. Putin je i dalje otvoren za normalizovanje odnosa sa našim američkim partnerima, u ključnim i oblastima od interesa", rekao je Peskov, prenijela je agencija Tass.

Peskov je dodao da su mnogi strani lideri čestitali Putinu ponovni izbor za predsjednika Rusije, dodajući da "neki možda nijesu bili u mogućnosti da pozovu telefonom" zbog obaveza, a ostali "iz drugih razloga".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније