Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 07. 2013. 10:19 >> 10:21

PREOKRET

Sud: Detroit ne može da bankrotira!

U slučaju bankrota najvećeg američkog finansijski posrnulog grada, Detroita, došlo je do obrta. Zahtjev za bankrotom pao je na lokalnom sudu s obrazloženjem da je neustavan.

Sutkinja Rozmeri Akilina, iz mičigenskog suda, naredila je gradu Detroitu da povuče zahtjev za bankrotom zbog duga od 18 milijardi dolara. Zaključila je da bi sprovođenje zahtjeva moglo da dovede do kršenja zakona i Ustava jer bi ugrozilo isplatu penzija i nekih povlastica. Državni zastupnik se odmah žalio na njenu odluku.

Kevin Or, krizni menadžer Detroita, zvanično je objavio bankrot nakon što je guverner Rik Snajder prethodno odobrio takvu odluku, objašnjavajući da je ona nužna da bi se "ovom predivnom gradu vratilo građansko i finansijsko zdravlje".

Bankrot bi Oru omogućio da likvidira gradsku imovinu i pokuša da vrati dugove. Međutim, načinu otplaćivanja duga, tako da im grad za svaki dugovani dolar isplati tek 10 centi, usprotivili su se vlasnici dva penziona fonda, pa se grad sada suočava s mogućim velikim brojem tužbi korisnika tih fondova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније