Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2018. 19:51 >> 19:47

NAJAVIO ŽALBU

Sarkozi pozvan na suđenje za korupciju

Bivšem francuskom predsjedniku Nikoli Sarkoziju i još dvojici koji su navodno sa njim sarađivali će se suditi po optužbama za korupciju i trgovinu uticajem u slučaju otkrivenom preko telefonskog prisluškivanja, rekli su danas za Frans pres izvori bliski tom predmetu.

Prema jednom od izvora koji je potvrdio informaciju lista Mond (Le Monde) Sarkozi, njegov advokat Tijeri Ercog i bivši tužilac Žilber Aziber se takođe terete za kršenje profesionalnih tajni.

Prema navodima izvora odluka o suđenju je potpisao tužilac 26. marta.

U centru slučaja su prisluškivani razgovori iz 2014. godine iz kojih proizilazi da je Sarkozi navodno pokušavao da izvrši uticaj na jednog sudiju koji je ispitivao navode o ilegalnom finansiranju njegove kampanje 2007. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Svi trojica optuženih negirali su da su bilo šta ilegalno radili. Sarkozijev tim je najavio da će uložiti žalbu na odluku da se ide na sud.

Prošle nedjlje zvanična istraga je pokrenuta protiv Sarkozija oko navoda da je dobijao sredstva za svoju kampanju od pokojnog libijskog vođe Muamara Gadafija 2007. godine. Sarkozi je demantovao te tvrdnje i rekao da ga Libijci optužuju jer žele da mu se osvete zbog odluke da pošalje francuske avione na Libiju tokom pobune 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније