Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2018. 14:49 >> 14:40

NAJOPASNIJA RUTA

Više od hiljadu migranata utopilo se u Sredozemlju

Više od hiljadu ljudi utopilo se ove godine u Sredozemnom moru, na putu iz Libije za Evropu, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Samo u posljednjih nekoliko dana udavile su se 204 osobe nakon što se, u očekivanju da Evropska unija (EU) usvoji oštrije mjere prema migrantima, povećao broj onih koji su se odvažili na takav put, prenosi Tanjug.

"Alarmantno je povećan broj mrtvih na moru ispred obala Libije", izjavio je šef libijske misije IOM Otmar Belbeisi.

On je rekao da krijumčari i koriste očajnička nastojanja migranata da odu prije nego što Evropa primijeni oštre mjere za one koji prelaze Sredozemlje.

Portparol IOM Leonard Dojl kazao je da je porast broja migranata možda rezultat poboljšanja vremena i završetka mjeseca Ramazana.

"Ali, takođe je prisutno saznanje da EU počinje da jače pristupa tom procesu, pa oni možda pokušavaju da se provuku dok još mogu“, naveo je Dojl.

On smatra da će krijumčari uvijek staviti profit ispred bezbjednosti.

Uprkos porastu smrtnih slučajeva posljednjih dana, njihov broj je ipak upola manji nego za prvih šest mjeseci prošle godine.

Put preko Sahare, a zatim preko Sredozemlja, i dalje je najopasnija migrantska ruta na svijetu, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније