Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

28. 09. 2018. 12:41 >> 12:21

SEDMORO UHAPŠENO

Spriječen veliki teroristički napad u Holandiji

U Holandiji su, pod sumnjom da su planirali veliki teroristički napad, uhapšena sedmorica muškaraca, saopšilo je tužilaštvo te države.

Kako prenosi AP, navodi se da je napad spriječen zahvaljujući istrazi koja je trajala mjesecima.

Teško naoružana policija je muškarce uhapsila u gradovima Arnhemu, koji se nalazi na oko 100 kilometara od Amsterdama, i Virtu, na jugu zemlje blizu granice s Njemačkom i Belgijom.

Istraga kojom je napad spriječen pokrenuta je na osnovu obavještajnih podataka da je navodni vođa kriminalnog prstena, 34-godišnji Iračanin, želio da izvede napad tokom događaja koji će okupiti veliki broj ljudi i time izazove masovnu nesreću, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Oni su, kako se navodi, željeli da u napadu na mjestu velikog događaja koriste bombe i puške, a da postave bombu na jedan automobil na drugom mjestu.

U grupi osumnjičenih nalaze se muškarci starosti od 21 do 34 godine, a trojica njih su ranije osuđivani zbog pokušaja pridruživanja ekstremističkim grupama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније