Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

03. 10. 2018. 12:17 >> 11:57

NAREDBA SUDA

SAD da ukine dio sankcija Iranu

Međunarodni sud pravde, najviša sudska instanca Ujedinjenih nacija, naložio je Sjedinjenim Američkim Državama da Iranu ukinu sankcije koje utiču na uvoz humanitarnih dobara i proizvoda i usluga vezanih za bezbjednost civilne avijacije.

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je uveo stroge sankcije Iranu, u maju, poslije povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma koji je Teheran sklopio s svjetskim silama.

Iran se zbog sankcija žalio Međunarodnom sudu pravde u julu.

U preliminarnoj presudi Sud je danas saopštio da Vašington mora da ukloni, na način koji sam izabere, svaku prepreku nastalu zbog ponovnog uvođenja sankcija za izvoz u Iran ljekova ili medicinskih uređaja, hrane, poljoprivrednih dobara i rezervnih djelova i opreme neophodne za osiguranje bezbjedne civilne avijacije.

Očekuje se da će SAD osporiti nadležnost suda, navodi agencija AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније