Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 10. 2018. 19:22 >> 19:10

ERDOGAN PORUČIO

"Dokažite da je nestali novinar napustio konzulat"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas vlastima Saudijske Arabije da treba da "dokažu" da je nestali saudijski novinar napustio saudijski konzulat u Istanbulu, poslije informacija da su ga ubili saudijski agenti.

"Zvaničnici u konzulatu ne mogu da se izvlače govoreći da je on napustio konzulat, kompetentne vlasti treba to da dokažu", rekao je Erdogan tokom posjete Budimpešti odgovarajući na pitanje u vezi misterije oko nestalnka saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu.

Erdogan je dodao da, ukoliko je novinar izašao iz konzulata, oni to treba da dokažu sa snimcima.

Novinar Džamal Kašogi nestao je 2. oktobra kada je otišao u saudijski konzulat u Istanbulu da dobije dokumente da bi mogao da se vjenča sa svojom turskom vjerenicom. Saudijski zvaničnici kažu da je novinar, saradnik Vašington posta, napustio zgradu dok turski zvaničnici kažu da nije.

Turska policija juče je saopštila da postoji sumnja da je 59-godišnji Kašogi vjerovatno ubijen u saudijskom konzulatu.

Saudijske vlasti su demantovale informacije da je novinar ubijen.

Erdogan je rekao da turska policija, obavještajni i pravni zvaničnici ispituju slučaj. On je rekao da on lično prati istragu navodeći da je to njegova politička i humanitrna dužnost.

Kašogijeva vjerenica rekla je da je novinar otišao u konzulat zbog pripremanja dokumenata za njihovo vjenčanje.

Novinar je prošle godine otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније