Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Tanjug; Objavila: M.M.Lj. ]

12. 11. 2018. 17:59 >> 17:41
9

TRAMP SVJETSKIM LIDERIMA

"Ili plaćajte vojnu zaštitu ili se štitite sami"

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da je u Parizu svjetskim liderima poručio da Vašington plaća "hiljade milijardi dolara" za vojnu zaštitu drugih zemalja i da "takva situacija ne može da se nastavi".

 

 

"Tek što sam se vratio iz Francuske, gdje je mnogo toga postignuto na mojim sastancima sa svjetskim liderima", tvitovao je Tramp.

On je ocijenio da "nikada nije lako kada iznesete činjenicu da prema SAD treba da se ponašaju pravično, što nije rađeno, kako na vojnom tako i na trgovinskom planu".

"Mi plaćamo velike djelove (budžeta namijenjenih) za zaštitu drugih zemalja, stotine milijardi dolara, da bismo imali tu privilegiju da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama. Rekao sam im da takva situacija ne može da se nastavi - to je, kao što je i uvijek bilo, smiješno nepravedno prema SAD. Ogromne količine novca potrošene na na zaštitu drugih zemalja, a mi zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka", naveo je američki predsjednik na društvenoj mreži.

 

On je dodao da je "vrijeme da ove bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu, ili se štite same".

"I trgovina mora da bude slobodna i pravična!", zaključio je Tramp. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније