Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

14. 01. 2019. 12:47 >> 12:18

UOČI SJUTRAŠNJEG GLASANJA

Vlada će objaviti pismo EU s garancijama oko Bregzita

Britanska vlada će danas objaviti pismo EU s "uvjeravanjima" oko sporazuma o Bregzitu, rekao je portparol premijerke Tereze Mej. To je pokušaj premijerke da uvjeri britanske poslanike da ne odbace taj sporazum na sjutrašnjem ključnom glasanju.

Pismo koje sadrži "uvjeravanja" predsjednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera, treba uskoro da bude objavljeno, kako bi dalo poslanicima vremena da prouče ta uvjeravanja, rekao je novinarima portparol vlade.

Radi se o posljednjem pokušaju premijerke da izbegne debakl na glasanju o tom sporazumu. Tereza Mej tvrdi da bi poraz sporazuma otvorio put poslanicima, pristalicama EU da blokiraju Bregzit, što bi imalo "katastrofalne" posljedice po vjeru Britanaca u demokratiju.

Na referendumu o članstvu u EU 2016. godine, 52 odsto od izašlih britanskih birača, opredijelilo se za napuštanje Unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније