Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 09. 2013. 08:41 >> 08:55
10

SIRIJA

Obama: Možda napada i ne bude

Predsjednik SAD Barak Obama pozdravio je predlog Rusije da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, čime bi Damask mogao izbjeći međunarodnu vojnu intervenciju.

"To bi mogao biti značajan proboj", rekao je sinoć Obama američkoj televiziji NBC . Obama je za danas najavio obraćanje javnosti u vezi sa Sirijom.

On je juče dao intervjue čitavom nizu američkih televizija, a glavna tema bila je moguća vojna intervencija protiv Sirije.

Predlog ruskog predsjednika Vladimira Putina poljuljao je odlučnost prvog čovjeka Amerike da preduzme akciju protiv Sirije, kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem 21. avgusta u kojem je poginulo više od 1.400 ljudi.

Obama je, nakon ruskog predloga, izjavio da je moguće da neće doći do napada na Siriju, ako njen lider Bašar al-Asad prihvati i sprovede ruski predlog. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније