Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B.

27. 11. 2019. 23:15 >> 23:13

NOVI AUTOPUT

Od Moskve do Sankt Peterburga za pet i po sati

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je novi auto-put, dog 700 kilomeatra, koji spaja Moskvu sa Sankt Peterburgom, a kako je saopštio, put će se zvati "Neva".

Putin je rekao da je odluka o nazivu puta donijeta putem javnog glasanja, a među predloženim imenima bili su i "Valdaj" i "Dvije prijestonice".

Infrastruktura trase, poručio je ruski lider, biće najsavremenija, kao i sam put, prenosi Sputnjik.

Novi auto-put M11 dužine 700 kilometara treba da postane pravi poligon za testiranje i primjenu naprednih tehnologija, kako u IT sektoru, tako i u oblasti saobraćaja, a biće jedan od najbezbjednijih u Rusiji.

Prosječno vrijeme putovanja iznosiće oko pet i po sati, u poređenju sa prethodnih osam časova, koliko je trajao put besplatnom trasom M10 Moskva-Sankt Peterburg.

Stručnjaci su uvjereni da će ovaj auto-put, pored povećanje brzine prevoza putnika i robe, dati i novi podsticaj za razvoj važnih industrijskih grana, kao i mogućnost za primjenu novih tehnologija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније